What Is “Hollywood Smile”? Turkey

 

“Hollywood Smile” është një operacion estetik dentar, i quajtur kështu që ju lejon të keni një buzëqeshje të ngjashme me yjet e Hollivudit. Ka shumë lloje të operacioneve Hollywood Smile, por ato në përgjithësi kryhen me metoda jokirurgjikale dhe të thjeshta. Ndër këto metoda, ajo përbëhet nga shumë metoda si aplikimi i rimesove prej porcelani, zbardhja e dhëmbëve, korrigjimi i dhëmbëve të thyer dhe implantimi, të cilat janë bërë gjithnjë e më të njohura vitet e fundit.

Rimeso porcelani

Fasetat dentare, të njohura gjithashtu si fasetat e porcelanit ose laminatet e porcelanit, janë guaska tepër të holla, të bëra me porosi të materialeve që përputhen me pamjen e dhëmbëve tuaj. Mbulon sipërfaqet e përparme të dhëmbëve për të përmirësuar pamjen tuaj, duke ndryshuar dhe korrigjuar formën, madhësinë dhe gjatësinë e tyre sipas dëshirës. Ju do të diskutoni rezultatin që dëshironi me dentistin tuaj gjatë ekzaminimit dhe do të hartohet një plan. Më pas, dhëmbët formohen sipas trashësisë së fasetave, më pas modeli i bërë nga dhëmbët tuaj dërgohet në laborator dhe brenda 2-4 javësh, faseta juaj vjen nga laboratori dhe ngjitet në dhëmbë. Fasetat e përkohshme mund të futen gjatë periudhës së pritjes.

Zbardhja e dhembeve

Zbardhja e dhëmbëve aplikohet me dy metoda të ndryshme për t’i dhënë një pamje të bardhë dhëmbëve. Metoda e parë është trajtimi me xhel, dhe tjetra është trajtimi me lazer (i njohur edhe si pushtet).

Në trajtimin me xhel, dentisti juaj fillimisht përgatit një mbrojtës të gojës për ju sipas formës së dhëmbëve, më pas duhet të aplikoni rregullisht një xhel zbardhues në shtëpi sipas kohës që ju jepet. Gjatë procesit të trajtimit, kjo varet nga gjendja e dhëmbëve tuaj dhe xheli i dhënë. Kjo metodë është më e lirë, por kërkon më shumë përpjekje dhe kohë nga ana juaj.

Trajtimi me laser, ndryshe nga trajtimi me xhel, mund të kryhet në seancë një orëshe dhe dentisti e bën vetë. Në këtë metodë, një substancë zbardhuese aplikohet në dhëmbët tuaj dhe më pas aktivizohet me lazer. Sigurisht, kjo metodë është më e shtrenjtë, por më efektive dhe më e shpejtë.

Trajtimi me implant

Trajtimi me implant aplikohet për të zëvendësuar rrënjët natyrale duke bashkuar kirurgjikisht një implant titani në kockën e nofullës. Ai u siguron rrënjëve mbështetjen e fortë të nevojshme për vendosjen e dhëmbëve tuaj të rinj sintetikë. Sepse titani lidhet me kockën, rrëshqitja, kërcitja etj., si metoda të tjera si protezat. ju nuk do të jetoni. Gjithashtu, ndryshe nga dhëmbët tuaj, këta dhëmbë dhe rrënjë nuk kalben.

Të gjitha këto trajtime, të vetme ose të kombinuara, ju ofrojnë pamjen “buzëqeshje hollivudiane” që kërkoni.